Javno preduzeće „Adica”

Preduzeće za rekreaciju od 1.januara 1999. godine. Tada je i dobila naziv „Adica”. Osnivač je Skupština Opštine Ada, u izgradnji bazenskog kompleksa učestvovali su kao ulagači I i II Mesna Zajednica.
Centar za rekreaciju, kako se ranije zvao, izgrađen je 1981. godine zahvaljujući organizovanom udruživanju stanovništva. J.P „Adica” prostire se na 4 ha, pored reke Tise oko 1 km od centra grada.
    U prošlim dekadama posećenost bazenskog kompleksa je premašio 2.000.000 gostiju. Sve generacije mogu naći najpovoljnije uslove za razonodu i osveženje. Rekreacioni centar „Adica” se sastoji od tri otvorena bazena. Olimpijski bazen pored plivanja pruža veoma povoljne usluge za organizovanje takmičenja u plivanju, vaterpolu, tako da su se upravo tu održavala mnoga međunarodna takmičenja. Po posećenosti veoma je popularan i dečiji bazen, gde svaki mališan uživa u radostima brčkanja. Izgradjen je i treći bazen za penzionere i neplivače, kako bi se i najstarijoj generaciji pružala mogućnost nesmetanog odmora.
      Adica poseban akcenat stavlja na okolinu bazena, što potvrđuju čisti trotoari, cvećem uređene bašte, travnate površine u hladovini, fontana sa egzotičnim biljkama, postavljeni stolovi i klupe, izlaženo, primljeno kamenje iz čitavog sveta i na kraju, ništa manje značajni veliki broj

dečijih igračaka izradjenih od prirodnih materijala. Sportske mogućnosti u rekreacionom centru su: ,,bič volej” (odbojkaški teren na pesku), stoni tenis, fudbal na plaži, šah. Pored svega ovoga posetioci mogu posetiti kafiće i restorane koji se nalaze u sklopu kompleksa bazena.
      Bazenski kompleks okružuje lepo sređen park sa šetalištama, klupama, stolovima i sportskim terenima. Najmlađe čeka dečje igralište, a ljubitelje sporta raznovrsni sportski tereni za fudbal, rukomet, tenis i trim staza. U neposrednoj blizini kompleksa nalazi se novoizgrađeni objekat za smeštaj „Sportski pansion”.
     Kao rezultat svega ovoga naš rekreacioni centar godišnje poseti 70-75.000 posetilaca. Poslednjih godina gosti su stizali iz raznih krajeva naše zemlje, organizovane grupe iz više gradova, inostrani gosti iz Mađarske, Nemačke, Austrije, Francuske, Italije, Švajcarske, Kanade. Izuzetno lepa, sređena prirodna sredina, visok nivo usluge i osvežavajuća voda u bazenima garantuju odmor, osveženje i prijatne trenutke u toplim letnjim danima..